Fiqh-as-Sunnah


Fiqh-us-Sunnah’n kirjoitti Sayyid Saabiq (1915 – 2000 j.Kr), olkoon Allah hänelle armollinen, 1940-luvulla ollessaan vain 30-vuotias.

Fiqh-us-Sunnah oli ensimmäinen laatuaan viime vuosisadalla. Sen runsas informaatio ja yksinkertainen esitystapa tekee siitä merkittävän teoksen. Kirja mursi 4 mathhabin (lakikoulukunnan) sokean seuraamisen muurit ja opasti muslimeja seuraamaan ensisijaisesti Koraania ja sunnaa.

Fiqh-us-Sunnah on käännetty kymmenille kielille ja se on muslimien käytössä kaikkialla maailmassa.

1990-luvun alussa Fiqh-us-Sunnah käännettiin englanniksi American Trust Publicationsin valtuuttaman työryhmän toimesta. Kääntäjinä olivat Muhammad Said Dabas, Jamal al-Din M. Zarabozo, Abdul-Majid Kkokhar ja M.S. Kayani.

Tämä ryhmä laati viisi osaa käsittävän Fiqh-us-Sunnah’n, joka on tämän verkkopainoksen perustana:

Osa 1. Puhdistautuminen ja rukous

Osa 2 Ylimääräiset rukoukset

Osa 3 Almut, paastoaminen

Osa 4 Hautajaiset ja dhikr

Osa 5 Hajj ja umra

Tämä sarja selittää islamin harjoittamisen perusasioita. Monet ihmisten yleisimmistä kysymyksistä, kuten: ’Milloin voi rukoilla witrin?’, ’Kuinka paljon zakatia pitää antaa?’ jne. saavat selkeät vastaukset. Kirjasarja on ainutlaatuinen siinä, että se yhdistää useiden madhhabien säännöt eikä seuraa vain yhtä ja ainoaa niistä, esittäen sääntöjen lailliset eroavuudet silloin, kun sellaisia on.

 


Takaisin

Koko aineiston copyright © Pirjo