Koraani - Avauksen suura (AL-FAATIHA)

Johdanto

ENSIMMÄINEN SUURA:Alkuhartaus : Al-Faatiha ( Ilmoitettu Mekassa, 7 jaetta.)

Tämän Suuran nimityksiä ovat: al-Faatiha "Alkuhartaus", Faatihat-ul-Kitaab »Pyhän kirjan aukaisemisen suura, (Umm-ul~ Kur'aan) "Koraanin ydin"; sitä on kutsuttu myöskin islaamilaisten Isä meidän rukoukseksi. Se on isiaamilaisten julkisen ja yksityisen hartaudenharjoituksen olennainen osa, eikä mikään tärkeämpi sopimus tai toimitus ole täydellinen, ellei tätä suuraa sen yhteydessä lueta. Ei tiedetä varmasti, milloin se on Profeetalle ilmoitettu; mutta se tosiasia, että tämän suuran lukeminen on aina kaikkein varhaisimmista ajoista asti kuulunut islaamilaiseen jumalanpalvelukseen eikä ole mitään perimätietoa, että se olisi jonakin myöhempänä ajankohtana otettu tällaiseen käytäntöön tai että julkisia rukouksia olisi koskaan pidetty ilman sitä, todistaa, että sen täytyy olla ilmoitettu jo ennen Profeetan harjoittaman lähetystyön neljättä vuotta, siis yli kymmenen vuotta aikaisemmin, kuin hän siirtyi Mekasta Medinaan. Tiedetään nimittäin varmasti, että jo siihen aikaan Mekassa asuva pieni islaamilaisten seurakunta piti säännöllisesti yhteisiä rukoushetkiä. Vuonna 612 j.Kr. Profeetta määräsi hartaudenharjoitukset, joita siihen saakka oli pidetty ulkosalla, tapahtuvaksi yksityisasunnoissa, koska epäjumalainpalvelijat solvasivat rukoukseen kokoontuneita uskovaisia ja hyökkäsivät heidän kimppuunsa.

Tästä suurasta käytetään usein myöskin nimitystä Sab-an min al~ Mathaanij "Seitsemän usein toistettua" (s.o. jaetta) ja katsotaan XV suuran 87 jakeen viittaavan tähän.

 

  بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
1.
  الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
2.
  الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
3.
  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
4.
  إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
5.
  اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ
6.
  صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ
7.

Kuvaus
Nimi: الفاتحة
Ilmoitettu: Mekassa
Jakeita: 7
Aikajärjestyksessä: 5
Kuuntele arabiaksi ja englanniksi

Huomioikaa

että KAIKKI Koraanin käännökset (tulkinnat) väistämättä sisältävät virheitä. Alkuperäisellä kielellään (arabiaksi) Koraani on suoraa Allahin (JUMALAn) Puhetta ihmiskunnalle profeetta Muhammedin (rauha hänelle) välityksellä. Millään Koraanin käännöksellä ei enää ole tätä "virallista" ja täydellistä asemaa, vaikkakin se voi olla valtavan hyödyllinen aloittelevalle opiskelijalle, joka haluaa tietää lisää islamista.
Kuuntele arabiaksi