Islamopas.com

Etsi
Koraani Kirjasto Faq Moskeijaopas Yhteys
Islamopas
Hajjin pilarit (Arkan Al-hajj)

Hajjilla on neljä ehtoa, ja jos et täytä jotakin näistä tärkeistä ehdoista, pyhiinvaelluksesi ei ole pätevä eikä Jumalan hyväksymä. Nämä pilarit ovat seuraavat:

  1. Al-Ihram:Tarkoittaa pukeutumista Ihram-asuun, ja "Talbiya"n lausumista aikomuksena tehdä Hajj tai Umra.
  2. Al-Wuquf bi-Arafa:Eli että on läsnä Arafa-vuorella (yksi tärkeimmistä paikoista, joissa Hajjilla käydään).
  3. Tawaf Al-Ifada:Rituaalinen Kaaban kiertäminen 10:ntenä Dhu Al-Hijjah-kuuta. Tällöin pyhiinvaeltaja kiertää Kaaban seitsemän kertaa vastapäivään.
  4. Sai Safan ja Marwan välillä:Rituaalinen useampaan kertaan Safan ja Marwan kukkuloiden välimatkan kulkeminen (nykyisin kuljetaan suuren Haram-moskeijan sisällä). Tämä muistuttaa siitä, kuinka Haagar (Ismaelin äiti) etsi vettä janoiselle lapselleen - Ismaelille.

Hajj voidaan suorittaa kolmella tavalla:

  1. Al-Ifrad:Kun pyhiinvaeltaja tekee ainoastaan Hajjin.
  2. Al-Qiran:Kun pyhiinvaeltaja tekee sekä Hajjin että Umran. Hän ei riisu Ihramia (pyhiinvaellusasua), ennen kuin on suorittanut sekä Hajjin että Umran.
  3. Al-Tamattu:Kun pyhiinvaeltaja tekee ensin Umran, riisuu sitten Ihram-asun, pukeutuu tavallisiin vaatteisiinsa ja odottaa 8:nteen Dhu Al-Hijjah-kuuta. Sitten hän pukeutuu jälleen Ihramiin ja aloittaa Hajjin. Profeetta Muhammedin (saas) mukaan tämä on paras tapa suorittaa Hajjjos henkilöllä ei ole mukanaan eläintä uhrattavaksi.