Islamopas.com

Etsi
Koraani Kirjasto Faq Moskeijaopas Yhteys
Islamopas
Tärkeitä tosiasioita SIANLIHASTA

Seuraava teksti esittää joitakin perusteita sille, miksi Allah (SWT) on kieltänyt sianlihan syömisen. On muitakin syitä, joita me emme tiedä, MUTTA ALLAH (SWT) tietää.

Kansanomaisesti sanottuna, sianlihan syömisen sanotaan huonontavan moraalia ja siveyttä sekä lisäävän rahanahneutta, laiskuutta, nautinnonhalua, likaisuutta ja mässäilyä. Haukumme sellaista ihmistä "siaksi", jossa ilmenee mainittuja luonteenpiirteitä.

Jumala on kieltänyt muslimeja syömästä sianlihaa (possua).

Tämä on sanottu selvästi Koraanin jakeissa 2:173, 5:3, 6:145 ja 16:115. Tässä esimerkiksi ensiksi mainittu jae:

"Hän on ainoastaan kieltänyt teitä syömästä itsestään kuolleen tai pedon repimän eläimen lihaa, verta, sianlihaa ja sellaista, jota teurastettaessa on mainittu jonkun toisen kuin Jumalan nimi..."

Onko sianliha kielletty vain muslimeilta?

Ref: The Bible Online (Raamattu verkossa)

Myös vanhassa testamentissa sianlihan syöminen on kielletty. Tässä lainaus Vanhasta Testamentista asiaan liittyen:

"Saastainen on myös sika, jolla tosin on kaksijakoiset sorkat mutta joka ei märehdi. Näiden eläinten lihaa älkää syökö älkääkä koskeko niiden raatoihin."(5. Moos. 14:8)

Monet kristityt luulevat, että tämä lause oli tarkoitettu vain juutalaisille. Mutta Jeesus itse sanoi Vuorisaarnassaan; "Älkää luulko, että olen tullut kumoamaan lain tai profeetat: en ole tullut kumoamaan, vaan vahvistamaan." Jotkut kristityt sanovat, että Pyhän Pietarin näkemyksen mukaan Jumala puhdisti kaikki eläimet ja teki ne soveliaiksi ja sallituiksi ihmisen syödä. Jos KAIKKI eläimet on Pietarin katsannon mukaan puhdistettu, koskee se myös koiria, kissoja, korppikotkia ja rottia: mutta etpä juurikaan näe ihmisten samalla tavalla innostuvan kissanlihavoileivästä kuin he tekevät, kun kyseessä on grillattu possu tai pekoni. Toiset sanovat, että se oli Paavali, joka poisti ihmisiltä sianlihakiellon, roomalaisten mieliksi, jotka pitivät sianlihan mausta. Monia tekosyitä on esitetty, mutta yksikään niistä ei ole kovin pätevä.

Useat Kaukoidän perinteet kehottavat myös välttämään sianlihaa. Konfutselainen 3000 vuotta vanha riittikirja sanoo, "Herrasmies ei syö sikojen tai koirien lihaa." Vaikka monet kiinalaiset nykyään ovatkin ahkeria sianlihan syöjiä, lääkärit muinaisessa Kiinassa tiesivät monien ihmisen sairauksien juontavan juurensa sianlihan syömisestä. Buddhalaiset, .....t ja hindut yleensä välttävät kaiken lihan syöntiä.

Sianlihan syömisen haittavaikutukset

Sikojen elimistö sisältää monia haitallisia aineita, loisia ja piileviä sairauksia. Vaikka muutkin eläimet voivat olla saastuneita, nykyajan eläinlääkärit sanovat, että siat ovat paljon taipuvaisempia saamaan näitä sairauksia kuin muut eläimet. Tämä johtuu ehkä siitä, että siat kaivelevat maata ja mielellään syövät mitä tahansa, mukaan lukien kuolleita hyönteisiä, matoja, mätäneviä raatoja, ulosteita (jopa omiaan), jätteitä ja toisia sikoja.

Influenssa (flunssa) on yksi kuuluisimmista sairauksista, jotka ovat yhteisiä sioille ja ihmisille. Tämä sairaus piilee sikojen keuhkoissa kesäkuukausien ajan ja pyrkii puhkeamaan sioissa ja ihmisissä viileämpinä vuodenaikoina. Makkara sisältää palasia sikojen keuhkoista, joten sianmakkaraa syövät kärsivät yleensä enemmän flunssaepidemioiden aikana. Sianliha sisältää suuria määriä histamiini- ja imidazoliyhdisteitä, jotka voivat aiheuttaa kutinaa ja tulehduksia; kasvuhormoni, joka aiheuttaa tulehdusta ja liikakasvua; rikkipitoista limaa, joka aiheuttaa turvotusta ja liman kerääntymistä jänteisiin ja rustoihin, mikä voi johtaa reumasairauksiin, reumatismiin jne.

Rikki edesauttaa kiinteiden ihmisen rustojen ja jänteiden korvautumista sian pehmeillä kudoksilla sekä ihmisen nivelten rappeutumista. Sianlihan syönti voi myös aiheuttaa sappikiviä ja liikalihavuutta, mikä luultavasti johtuu sen korkeasta kolesteroli- ja tyydyttyneiden rasvojen pitoisuudesta. Sika on taenia solium -madon pääasiallinen kantaja. Näitä loisia esiintyy ihmisten suolistossa useimmin siellä, missä syödään sianlihaa. Tämä loinen voi kulkeutua suoliston läpi ja päätyä moniin muihin elimiin, ja se aiheuttaa parantumattoman tilan tartunnan edettyä määrättyyn vaiheeseen. Yksi kuudesta ihmisestä Yhdysvalloissa ja Kanadassa kärsii trikinoosista, jonka he ovat saaneet sianlihassa olevista trikiini-loisista. Monilla ei ole mitään varoittavia oireita siitä, ja jos onkin, ne muistuttavat monien muiden sairauksien oireita. Näitä loisia ei havaita lihantarkastuksissa, eivätkä ne kuole suolattaessa tai savustettaessa. Harvat kypsentävät lihaa tarpeeksi kauan tappaakseen trikiinit. Rotta (toinen raadonsyöjä) kantaa myös tätä loista. On kymmenittäin muita matoja, loisia, sairauksia ja bakteereja, jotka ovat yleisiä sioilla tai ovat niille ominaisia.

Siat ovat biologisesti ihmisen kaltaisia, ja niiden lihan sanotaan maistuvan samalle kuin ihmisen lihan. Sikoja on käytetty tutkimuksiin biologian laboratorioissa niiden ja ihmisten elinten samankaltaisuuden vuoksi. Insuliinihoitoista sokeritautia sairastavat henkilöt yleensä pistävät itseensä siasta saatua insuliinia.

Eläinten hyvä kohtelu

Allah on luonut kaikki olennot tiettyä tarkoitusta varten. Profeetta kehotti aina olemaan ystävällinen eläimille. Vaikka meidän ei tulisi syödä sianlihaa, ei se tarkoita, että meidän pitäisi vihata sikoja. Meidän tulisi osoittaa niitä kohtaan samaa hyvyyttä kuin muitakin eläimiä kohtaan, eikä kohdella niitä kaltoin tai kiduttaa niitä. Siat sijoittuvat korkealle sijalle mitattaessa eläinten älykkyyttä; toisin sanoen ne ovat hyvin terävä-älyisiä. Ennen eurooppalaiset uskoivat, että possu maistui paremmalle, jos sikoja pidettiin saastaisissa oloissa, mutta se ei ole sialle luonteenomaista. Jos niiden annetaan elää luontonsa mukaisesti, sanotaan, että ne pyrkivät olemaan likaamatta nukkumapaikkojaan. Mitä tulee niiden viehtymykseen rypeä mudassa, ne tekevät niin pääasiassa vilvoitellakseen itseään.

Kirjallisuutta:

  • Animals in Islam, Al-Hafiz B.A. Masri
  • Diet for a New America, John Robbins
  • Islamic Dietary Laws and Practices, M.M. Hussaini, M.S. ja A.H. Sakr, Ph.D
  • Homotoxicology, Dr. Hans-Heinrich Reckweg
  • Muslims in Alien Society, Muhammad Samiallah