Islamopas.com

Etsi
Koraani Kirjasto Faq Moskeijaopas Yhteys
Islamopas
Sanasto

A B G H I J K M N Q S T W Z

Allah:Jumala

Alhamdulillah:Kiitos ja ylistys Jumalalle

Al-Mawaqit Al-Makaniya:Tietyt paikat, profeetan (saas) mukaan, Mekan ympäristössä, joita pidemmälle ei Hajjia ja Umraa tehtäessä saa mennä, ilman että on "Muharram". Riippuen siitä, mistä päin Mekkaan tulee, nämä paikat ovat:

  • Tha-Al-Hulaifa: lähestyttäessä Mekkaa Medinan suunnasta, noin 140 km päässä Mekasta.
  • Al-Juhfa: tultaessa "Sham"in suunnalta (Syyria, Libanon, Jordania, Palestiina), noin 157 km Mekasta.
  • Qarn Al-Manazil: tultaessa Najidin suunnalta, noin 94 km Mekasta.
  • Yalamlam: tultaessa Jemenin suunnanlta, noin 54 km Mekasta.

Al-Mawaqit Al-zamaniya:Ajankohdat, jolloin voi aloittaa Hajj-rituaalit - jotka sitten päätetään toisella viikolla Dhu Al-Hijjah -kuuta. Nämä määrätyt ajat ovat kuukaudet Shawwal, Dhu Al-Qáda ja 10 päivää kuukaudesta Dhu Al-Hijjah.

Al-Jamra Al-sug'ra:Pieni kivitys: heitetään 7 kivea kivipylvääseen. Tämä riitti symboloi saatanan kivittämistä ja muistuttaa siitä, kuinka Ibrahim (Aabraham torjui paholaisen kiusaukset, kun saatana tahtoi estää häntä uhraamasta, jotta hän ei tottelisi Jumalan käskyä uhrata poikansa Ismael; ja kuinka tämä ajettiin pois kivittämällä ja sanoilla "Allahu Akbar" - Jumala on suurin.

Al-Jamra Al-wusta:Keskimmäinen kivitys: heitetään 7 kivea kivipylvääseen. Tämä riitti symboloi saatanan kivittämistä ja muistuttaa siitä, kuinka Ibrahim (Aabraham torjui paholaisen kiusaukset, kun saatana tahtoi estää häntä uhraamasta, jotta hän ei tottelisi Jumalan käskyä uhrata poikansa Ismael; ja kuinka tämä ajettiin pois kivittämällä ja sanoilla "Allahu Akbar" - Jumala on suurin.

Aqidah:Elämänkäsitys

Ayat:Koraanin jae