Islamopas.com

Etsi
Koraani Kirjasto Faq Moskeijaopas Yhteys
Islamopas
Eid-ul-Fitr: Ramadan-kuukauden päätösjuhlaa

Ramadan-kuukausi päättyy Eid-ul-Fitr-juhlaan. Silloin juhlimme paastokauden päättymistä. Tämä juhlapäivä on niin tärkeä, että monet muslimit Suomessa ottavat päivän vapaata työstä tai koulusta juhliakseen sitä perheensä parissa. Noustaan ylös aikaisin aamulla, pukeudutaan uusiin vaatteisiin ja lähdetään moskeijaan osallistumaan erityiseen juhlarukoukseen. Jälkeenpäin perheet vierailevat toistensa luona ja vaihtavat hyvän Eidin toivotuksia. Kättelyt ja halaukset rukouksen jälkeen ovat suurenmoinen osoitus keskinäisestä rakkaudesta. Eid antaa muslimeille tunteen veljeydestä ja kaikki kauna ja epäsopu olisikin silloin unohdettava ja aloitettava puhtaalta pöydältä.

Kodin koristaminen Eid-juhlaa varten on hauska perheen yhteinen tehtävä, ja voimme myös askarrella itse Eid-kortteja tai lahjoja!

Lapset saavat joskus lahjoja, makeisia tai rahaa. Mutta tulisi muistaa, että tärkeätä Eidissä eivät ole lahjat, vaan todella se on Allahin muistelemisen aikaa ja aikaa tuntea iloa siitä, että olemme täyttäneet velvollisuutemme Häntä kohtaan. Sille, joka on osallistunut paastoamiseen, on juhlalla sitäkin suurempi merkitys!