Islamopas.com

Etsi
Koraani Kirjasto Faq Moskeijaopas Yhteys
Islamopas
Mitä tekisit, jos löytäisit hiekasta kellon?

Lähde: Islam direkt från Europa

Kuvittele, että löydät kellon keskeltä autiomaata. Millaisia johtopäätöksiä silloin tekisit? Uskoisitko, että kello on pudonnut joltakulta? Vai luulisitko kellon ilmestyneen sinne itsestään? Tietenkään kukaan järkevä ihminen ei sanoisi kellon vain ilmestyneen hiekasta. Kaikki sen monimutkaiset osaset eivät yksinkertaisesti voi noin vain kehittyä eri metalleista, jotka ovat kätkeytyneinä maahan. Kellolla täytyy olla valmistaja. Jos kello vielä näyttää ajan tarkasti, oletamme valmistajan olevan älykäs. Sattuma ei voi tehdä toimivaa kelloa. Mitä muuta sellaista voisi olla, joka näyttää tarkkaa aikaa? Ajattele auringonlaskua ja auringonnousua. Niiden ajat on niin tarkoin määritelty, että tiedemiehet voivat etukäteen julkaista auringonnousun ja -laskun ajankohdat sanomalehdissä. Jumala sanoo Koraanissa:

"Aurinko ja kuu kiertävät ratojaan"

(Koraani 55:4)

Mutta kuka säätelee auringonnousuja ja auringonlaskuja? Jos kello ei voi toimia ilman taitavaa valmistajaa, kuinka voi aurinko nousta ja laskea kellon tarkkuudella? Voiko tämä tapahtua itsestään? Jumala sanoo Koraanissa:

"Juuri Hän saattaa auringon paistamaan ja kuun loistamaan ja on määrännyt sille asentonsa, niin että te voitte tietää vuosien kulun ja ajanlaskun. Kaiken tämän Hän on tehnyt totuudessa. Hän selittää merkkinsä ihmisille, joilla on ymmärrystä."

(Koraani 10:5)

Mietiskelkäämme tarkemmin omaa aurinkoamme. Se sijaitsee vakaan/muuttumattoman etäisyyden, n. 95 miljoonan mailin, päässä maapallosta. Jos se olisi ollut meitä lähempänä, olisi maa palanut poroksi. Jos taas se olisi ollut liian kaukana, olisi maasta tullut jään peittämä planeetta, mikä puolestaan olisi tehnyt inhimillisen elämän täällä mahdottomaksi.

"Voidaan nimittäin osoittaa, että pieninkin muutos fyysisten vakioiden arvoissa tekisi universumista elinkelvottoman."(Världen växer, kirj. Tor Norretranders, s. 135)

Kuka päätti edeltä käsin, että tämä oli oikea etäisyys? Voisiko sellaista tapahtua sattumalta? Ilman aurinkoa eivät kasvit voisi elää. Silloin eläimet ja ihmiset kuolisivat nälkään. Päättikö aurinko vain olla olemassa meitä varten? Auringonsäteet olisivat meille vaarallisia, jos ilmakehässämme ei olisi suojaavaa otsonikerrosta. Maapalloa ympäröivä ilmakehä pitää haitalliset ultraviolettisäteet loitolla meistä. Kuka loi tämän kilven ympärillemme? Jumala sanoo Koraanissa:

"Ja Me rakensimme vankan taivaanlaen; kuitenkin he kääntyvät pois sen merkeistä."

(Koraani 21:32)

Tarvitsemme auringonnousua. Tarvitsemme auringon energiaa ja sen valoa, jotta näkisimme kulkea päivällä. Mutta tarvitsemme myös auringonlaskua. Tarvitsemme taukoa kuumuuteen, yön viileyttä ja pimeää nukkuaksemme. Kuka sääti tämän prosessin tarpeitamme varten? Jumala sanoo Koraanissa:

"ja säätänyt unen teille virkistykseksi, yön Me loimme teille verhoksi ja päivän me annoimme elatuksen hankkimiseen."

(Koraani 78:9-11)

Sitä paitsi, jos meillä olisi ainoastaan auringon lämpö ja ilmakehän suoja, tahtoisimme saada vielä jotain lisää - kauneutta. Vaatteemme lämmittävät ja suojaavat meitä, mutta suunnittelemme ne myös näyttämään kauniilta. Luoja, joka antoi meille valon, energian, suojan ja kauneuden, ansaitsee meidän arvonantomme. Kuitenkin on ihmisiä, jotka väittävät kivenkovaan, ettei Häntä ole. Mitä he sanoisivat, jos löytäisivät kellon autiomaasta? Tarkan, toimivan kellon? Ihmeen hienosti suunnitellun kellon? Eivätkö he päättelisi, että on olemassa kelloseppä?:

"Ihmiset on aina olleet täynnään kunnioitusta fyysisen maailman rikkautta, majesteettisuutta ja sisäistä järjestystä kohtaan. Taivaankappaleiden vaellus avaruudessa, vuodenaikojen rytmi, lumihiutaleen kuvio, lukemattomat elolliset olennot, jotka niin hyvin ovat sopeutuneet ympäristöönsä - kaikki tämä vaikuttaa liian hyvinjärjestetyltä ollakseen vain sielutonta sattumaa."(I huvudet på Gud, kirj. Paul Davies, s. 199)

Joku, joka arvostaa kauneutta? Sellainen on Jumalamme, joka loi meidät. Jos et sattuisikaan löytämään kelloa autiomaasta, vaan ostaisit sellaisen kaupasta, saisit varmasti käyttöohjeen osataksesi käyttää kelloa parhaalla tavalla. Samoin on Luoja kirjoittanut ohjeen siitä, kuinka ihmisen tulee suhtautua Hänen luomiseensa, nimittäin Koraanin. Kellon mukana saat käyttöohjeet. Luomisesta saat ohjekirjan.