Islamopas.com

Etsi
Koraani Kirjasto Faq Moskeijaopas Yhteys
Islamopas
Virhekäsitys 1: Muslimit palvovat omaa Jumalaansa

Ensiksi; on vain yksi Jumala, joka loi maailmankaikkeuden ja koko ihmiskunnan. Historiassa monet ihmiset ovat luoneet vääriä jumalia mielikuvituksessaan ja tehneet omia päätelmiään Kaikkivaltiaasta Jumalasta. Siitä huolimatta tiedämme, että on vain Yksi todellinen Jumala ja vain Hän ykseydessään on palvomisen arvoinen. Valitettavasti jotkut ei-muslimit ovat tehneet sellaisen päätelmän, että muslimit palvovat eri Jumalaa kuin juutalaiset ja kristityt. Tämä voi suureksi osaksi johtua siitä, että muslimit käyttävät Jumalasta nimitystä Allah, mutta myös siitä, että vuosisatojen ajan islamin viholliset ovat levittäneet siitä valheita ja pyrkineet aiheuttamaan sekaannusta. Tosiasiassa muslimit palvovat Nooan, Aabrahamin, Mooseksen ja Jeesuksen (AS) Jumalaa - Samaa Jumalaa siis kuin kristityt ja juutalaisetkin! Sana "Allah" on yksinkertaisesti arabiankielinen vastine "Kaikkivaltiaalle Jumalalle", ja samaa sanaa käyttävät myös arabiankieliset juutalaiset ja kristityt puhuessaan Jumalasta. Jos katsot arabiankielistä Raamatun käännöstä, löydät sanan "Allah" sieltä, missä ruotsinkielisessä käännöksessä on sana "Jumala".

Mutta vaikka muslimit, kristityt ja juutalaiset uskovat samaan Jumalaan, eroaa heidän suhtautumisensa Häneen aika tavalla. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon, että muslimit torjuvat täysin uskon "kolminaisuuteen" tai siihen, että Jumala olisi ruumiillistunut maan päälle. Islam ei luota "mysteereihin" tai "paradokseihin" (kuvitelmat/ristiriitaisuudet tms.) Islam on aivan vilpitöntä ja selvää! Islam opettaa, että Jumala on Armollinen, Rakastava ja Myötätuntoinen ja ettei Hänellä ole mitään syytä tulla ihmiseksi.

Yksi islamin ainutlaatuisista piirteistä on, että sen opetuksen mukaan ihmisellä voi olla henkilökohtainen ja suora yhteys Kaikkivaltiaaseen Jumalaan ilman, että tehtäisiin kompromisseja Jumalan täydellisyyden ja ylivoimaisuuden suhteen. Islamissa ei ole mitään epäselvää jumalallisuutta - Jumala on Jumala ja ihminen on ihminen! Muslimit uskovat, että Jumala on "Kaikkein Anteeksiantavaisin" ja että Hänellä on suora yhteys ihmiseen, ilman mitään välikäsiä. Tosiaankin, sanonta "Jumalan, Armeliaan, Armahtajan nimeen" on yksi Koraanin useimmin toistuvista lausahduksista.

Lopuksi; islamin puhtaassa ja vilpittömässä opetuksessa vaaditaan, että ihminen lähestyy Kaikkivaltiasta Jumalaa suoraan, ei kenenkään tai minkään muun välityksellä. Tämä perustuu siihen, että muslimit uskovat Jumalalla olevan täydellisen tiedon kaikesta, ja että Hän voi suoda armoaan ja laupeuttaan luoduilleen aivan kuten tahtoo - mitään hyvittelyä, ruumiillistumista tai veriuhria ei tarvita. Yhteenvetona voidaan sanoa, että islam kutsuu uskomaan Yhteen Ainoaan Jumalaan ja palvomaan vain Häntä.