Islamopas.com

Etsi
Koraani Kirjasto Faq Moskeijaopas Yhteys
Islamopas
Umar Ibn Al Khattab

Umarin asema seuralaisten joukossa

Yleisesti tiedettiin, että profeetan (saas) seuralaisista Abu Bakr oli läheisin, sitten tuli Umar ja Umarin jälkeen Uthman. Ibn Umar kertoo Sahih Hadithissaan:

"Profeetan (saas) aikana emme asettaneet ketään samanveroisiksi Abu Bakrin kanssa, seuraava oli Umar ja sitten Uthman. Muita profeetan (saas) seuralaisista emme koskaan vertailleet keskenään."

[Abu Dawud - Sahih]

Profeetta (saas) kunnioitti suuresti Umaria

Seuraava hadith riittää osoittamaan profeetan (saas) kunnioitusta Umaria kohtaan:

Sahih Al-Bukharin mukaan profeetta (saas) sanoi:

"Nukkuessani näin itseni Paratiisissa. Siellä seisoi nainen tekemässä wudua palatsin läheisyydessä. Minä sanoin: Kenen tuo palatsi on? He vastasivat: Se on Umarin. Muistin Umarin mustasukkaisuuden ja käännyin lähteäkseni pois. Silloin Umar itki ja sanoi: Voisinko olla mustasukkainen sinulle, oi Allahin lähettiläs?!

Umarin Iman (usko)

Profeetta (saas) opetti meille, että oikea uskova asettaa Allahin ja Hänen lähettiläänsä etusijalle ja rakastaa heitä enemmän kuin itseään ja omaa elämäänsä. Abdullah ibn Hisham kertoo Sahih Al-Bukharissa:

"Olimme profeetan (saas) seurassa ja hän tarttui Umar ibn Al-Khattabin käteen. Umar sanoi profeetalle (saas): Oi Allahin lähettiläs, olet minulle rakkaampi kuin kukaan paitsi itseni. Profeetta (saas) sanoi hänelle: Ei, kautta Hänen, jonka kädessä sieluni on, ei ennen kuin minä olen sinulle rakkaampi kuin kukaan, edes sinä itse. Umar sanoi: Nyt, Allahin nimeen olethan sinä minulle rakkaampi kuin minä itse. Profeetta (saas) sanoi: Niin, Umar."

Umarin Din

Sahih Al-Bukharissa profeetta (saas) todisti Umar ibn Al-Khattabin ylivoimaisuudesta uskonsa vahvuudessa ja hän sanoi:

"Nukkuessani näin ihmisiä, jotka esiteltiin minulle. Jokaisella oli yllään paita. Joillakin se ulottui rintaan ja joillakin alemmaksi. Sitten tuli Umar esiin, paita maahan asti ulottuen. He kysyivät: Kuinka tulkitset sen, oi Allahin lähettiläs? Hän sanoi: Ad-diin (usko)."

Umarin tieto

Umar oli seuralaisista oppinein heti Abu Bakrin jälkeen. Hän sai tietonsa suoraan Allahin lähettiläältä (saas), joka tunnusti Umarin aseman ja tietämyksen. Ne, jotka syyttävät häntä kalifaatin "varastamisesta" jne, tulisi pelätä Allahia niin sanoessaan, koska he kieltävät selvät todistukset, jotka Allah antoi profeetalle (saas).

Profeetta (saas) sanoo Sahih Al-Bukharissa:

'Kun nukuin, join - siis maitoa - aina siihen asti, kunnes näin lähteiden noruvan sormenkynsistäni. Sitten annoin Umarille vähän juotavaksi. He kysyivät: Kuinka tulkitset sen, oi Allahin lähettiläs? Hän sanoi: Tieto."

Tässä hadithissa tarkoitetaan, että Umar sai tietonsa suoraan profeetalta (saas).

Umarin voima ja henkilökohtainen vahvuus

Umar oli henkilö, joka omasi suurta henkilökohtaista vahvuutta ja rohkeutta. Profeetta (saas) sanoo Sahih Al-Bukharissa:

"Nukkuessani näin itseni kaivon reunalla, jossa oli vesisanko. Nostin kaivosta sen määrän, jonka Allah tahtoi. Sitten Abu Bakr otti sangon ja nosti yhden tai kaksi sangollista, ja näytti heikkoutensa, mutta Allah antoi hänelle hänen heikkoutensa anteeksi. Sitten siirsimme sangon valtavan tynnyrin sisään. Umar otti tynnyrin ja alkoi nostaa vettä. En ole koskaan nähnyt kenenkään ihmisten joukosta pystyvän nostamaan vettä kuten Umar ibn Al-Khattab, aina vain kunnes ihmiset lähettivät kamelinsa takaisin aitauksiinsa."

Tämä tarkoitti sitä, että ihmiset saivat kaiken tarvitsemansa veden ja vielä heidän kamelinsakin joivat itsensä täyteen.

Umarin innoitukset

Profeetta (saas) sanoo Sahih Al-Bukharissa:

"Heidän joukossaan oli ihmisiä, joita puhuteltiin. Jos minun kansastani joku on heitä, se on varmasti Umar."

Nuo puhutellut ovat ovat sellaisia, jotka saivat samaan viittaavia tai ennakoivia ilmoituksia Allahilta, kuin heidän aikansa profeetat. Näillä ihmisillä ei ole profeetan asemaa eikä heidän ajatuksillaan tai innoituksellaan ole mitään käyttöä tai valtuutusta, ennen kuin varsinainen sanoma vahvistetaan. Kun profeettaa ei ole ihmisten keskuudessa, on tämä suurin lahja, minkä imaami tai fiqhin oppinut voi saada. Tekstit ja muut oppineet voivat vahvistaa sen, missa totuus piilee. Mutta sellaisella merkittävällä miehellä kuin Umar on suuri etumatka siinä, mitä tulee tällaiseen "vaiston" tai inspiraation lahjaan, joka johdattaa suoralle tielle. Mitkä tahansa innoitukset ilmaukset, unet jne, jotka ovat vailla todisteita, oli se sitten profeetan aikana tai ei, ovat vääriä. Ne ovat Shaitaanilta, riippumatta tietosi määrästä, uskostasi tai hyvistä teoistasi, ne ovat silti Shaitaanilta. Toisen yllä olevan hadithin version mukaan, joka löytyy Muslimilta, profeetta (saas) sanoo:

"Ennen teitä eläneissä oli juutalaisia, joita puhuteltiin, ilman että oli profeettoja. Jos minun kansassani on joku sellainen, se on Umar."

At-Tirmidhin mukaan profeetta (saas) sanoo:

"Allah on istuttanut totuuden Umarin kieleen ja hänen sydämeensä."